Dirigent

 

 

 

           

 

 

 

 

 

Vanaf 14 januari 2019 is Gert Jansen uit Lochem dirigent van Ons Genoegen.

 

 

 

Op 12-jarige leeftijd is Gert op de muziekschool Lochem-Zutphen begonnen met Pianoles bij Jan Brekvoort. Na 5 jaar pianoles heeft hij een overstap gemaakt naar kerkorgel en 3 jaar les gehad van Ger van Poppel, muziekdocent en organist van de Gudulakerk in Lochem.

 

 

 

Vanaf januari 2004 is hij als 2e tenor gaan zingen bij het Lochems Mannenkoor en nog steeds actief als zanger en tweede dirigent bij dit koor. Hij heeft bij een aantal zangpedagogen zanglessen gevolgd onder andere bij Ellen Pieterse, Enneke Schekman, Lara Diamand en Carina Numan. Daarnaast is hij actief als zanger bij een aantal projectkoren waaronder Cantus 18 een mannenensemble en Collegium Gudulae.

 

 

 

In 2010 heeft hij een basiscursus koordirectie gevolgd bij het Kunst en Cultuurcentrum Gelderland in Arnhem en van 2014 t/m 2016 de Meerjarige Dirigentenopleiding (MDO) bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten in Utrecht. Gert kreeg koordirectielessen van ervaren koordirigenten als Matthijs Overmars, Wilko Brouwers en Hans Noyens.

 

 

 

Als dirigent heeft hij diverse projectkoren geleid waaronder het Openluchtspelkoor en het projectkoor Lichtjesavond Laren.